Wie is Charllotte Karlsted ?

"Met geroutineerde souplesse betovert en overtuigt ze de luisteraar als een mysterieuze, bruisende muze" (Muziekwereld)

 

 

 

De Duits-Zweedse zangeres Charllotte Karlstedt verstaat de kunst om het publiek volledig voor zich te winnen met haar herkenbare stemgeluid en losse timing.


Charllotte studeerde aan het Conservatorium van bij Lydia van Dam, Sylvie Lane en Annett Andriessen. Ook volgde ze masterclasses bij Edwin Rutten, Michiel Borstlap, Mark Murphy, Bobby mcFerrin, Dianne Reeves en Tuck & Patti. Sindsdien woont en werkt ze in Amsterdam en heeft ze twee albums op haar naam staan, met covers en eigen werk. Hierop horen we dat Charllotte een onvervalste jazz-zangeres is met een groot talent voor improvisatie. Duidelijk herkenbaar voor haar eigen stijl zijn Scandinavische invloeden - zoals Zweedse herdermuziek - die haar inspireren. Onder haar andere inspiratoren noemt ze Wayne Shorter, Dianne Reeves, Silje Nergaard, Monika Settelund, Kate Bush, Joni Mitchell, Moloko, Massive Attack, Joe Jackson en Bobby mcFerrin.Op haar debuutalbum Wish in the dark  uit 2007 “is duidelijk te horen dat haar hart meezingt” (MusicfomNL). De plaat werd dan ook met maar liefst vier sterren gewaardeerd door Platomania. Met bekende namen uit het jazzcircuit zoals Thijs Cuppen, Sven Schuster en Joost Kesselaar tourde Charllotte langs internationale festivals, zoals het Peace festival (FR) en North Sea Round Town. Charllottes 2e cd Vingar  (Zweeds voor ‘vleugels’) kwam uit in 2010 en hierop zingt ze volledig in het Zweeds. Op het moment schrijft ze weer nieuwe muziek en werkt ze samen met jazz- en soulartiesten zoals Dirk Balthuis, Marco Zenini, Gunnar Graafmans en Kino Haitsma. 

Als docente heeft Charllotte diverse zangmethodes onder de loep genomen. Ze behaalde diploma’s in EVTS (Estill Voice Training System) en Complete Vocal Coach (CVT), en verdiepte zich in de Lichtenberger methode. Graag geeft ze haar kennis en ervaring graag door aan anderen. Ze geeft geregeld workshops in het binnen- en buitenland, en wordt ook weleens gevraagd voor masterclasses. Ook is ze als docente verbonden aan onder meer de muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn, het Jeugdtheaterhuis Zuidholland en Buitenkunst. Een andere specialiteit van Charllotte is het geven van korte, krachtige bedrijfsworkshops. Deze zijn zowel recreatief als gericht op presentatie en teambuilding. 

Charllotte over lesgeven:

“Ik geloof niet dat er één ideale methode is om te leren zingen. Maar wel dat iedere leerling vraagt om een behandeling op maat, afgestemd op de fase waar hij of zij inzit. Mijn lessen vul ik op zo’n manier in, dat ze je ondersteunen bij wat jíj wilt bereiken. Ik kijk altijd eerst naar wie ik voor me heb, en hoe ik eruit kan halen wat erin zit.”

 

© 2013 by Vocal School Amsterdam                          * Vocal Coaching * Zangles Amsterdam * Zangles Songwriting Pop Jazz * Vocal Freedom * Workshops * BedrijfsWorkshops * Skypelessons * 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now